Amanda och Stefans hemmagjorda choklad cookies
Du behöver:
3dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1tsk salt
2st ägg
4,5dl farinsocker
0,75dl strösocker
1tsk vaniljsocker
200g smält smör
6,5dl havregryn
0,5dl mjölk
300g mörk/vit choklad, grovt hackad
Så här fina blev våra!
Dessa kakor är väldigt stora i förhållande till vanliga kakor. De smakar mycket choklad. Receptet kommer ursprungligen från Amerika. Vi får det till ca 25st men då gör vi dem lite mindre.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.
2. Vispa äggen lätt. Blanda därefter i farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp. Rör ner smör.
2. Vispa äggen lätt. Blanda därefter i farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp. Rör ner smör.
3. Häll i havregryn och rör om ordentligt. Tillsätt mjölblandningen och eventuellt mjölk om degen verkar torr. Arbeta ihop degen.
4. Blanda ner den grovt hackade chokladen.
5. Klicka ut kakor av degen med hjälp av 2 skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på plåten.
4. Blanda ner den grovt hackade chokladen.
5. Klicka ut kakor av degen med hjälp av 2 skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på plåten.
/med kärlek mandyy
Kommentarer
Trackback