Världens godaste äppelmuffins
Fyllning
2 st små äpplen, valfri sort
1 msk smör
2 msk råsocker
0.5 msk kanel
Smuldeg
30 g smör, kallt
2 msk havregryn
2 msk hackade pecannötter
2 msk råsocker
0.5 msk vetemjöl
Muffinssmet
2 st ägg
1.5 dl råsocker
100 g smör
2 dl mjölk, 3 %
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 st muffinspappersformar, 7-8 cm i diameter
2 st små äpplen, valfri sort
1 msk smör
2 msk råsocker
0.5 msk kanel
Smuldeg
30 g smör, kallt
2 msk havregryn
2 msk hackade pecannötter
2 msk råsocker
0.5 msk vetemjöl
Muffinssmet
2 st ägg
1.5 dl råsocker
100 g smör
2 dl mjölk, 3 %
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 st muffinspappersformar, 7-8 cm i diameter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
2. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
4. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
5. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet.
6. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Resultatet blev till galet snygga muffins som var minst lika goda. Detta borde prövas, tro mig!
/med kärlek mandyy
Kommentarer
Postat av: flizan
sv: härligt då får jag ta och baka det någon dag :D
Postat av: mikaela
åååhå, ge till mig :D ser riktigt gott ut!
Trackback